Dödsannonser-Direktsändning

Här ser ni publicerade annonser som vi har förmedlat. Genom att klicka på en annons kan ni tända ett ljus och skriva en hälsning i minnesrummet för någon som har gått bort. Det är även i minnesrummet ni får tillgång till direktsänd begravning.

Lite om livesändning

Vi placerar en kamera (mobiltelefon) i kyrkan eller det rum där begravningen äger rum. Ni får via en ruta, som ni hittar när ni klickar på aktuell annons, tillgång till sändningen i realtid. Sändningen startar ca 15 min innan ceremonins början. De begravningar som vi sänder direkt har fått godkännande av anhöriga.

Ljud- och bildkvalitén kan variera beroende på de olika ceremonilokalernas akustik samt om prästen eller den borgerliga officianten har mikrofon. Sändningen påverkas även av den internetuppkoppling som erbjuds på plats. Även kvalitén på den källa där sändningen spelas upp avgör ljudets och bildens resultat. Ett tips är att lyssna på sändningen med hörlurar eller streama till en TV som ofta har lite bättre högtalare än en dator.

Om du tittar via din telefon

När sändningen har startat och du ser den på din skärm, peka på skärmen så att du får upp kontrollpanelen. Tryck sen på högtalarsymbolen så att ljudet sätts på.

Vi direktsänder inte alla begravningar. Om du som anordnar en begravning önskar att den skall livesändas vänligen kontakta oss.