Livsarkivet

sbf-livsarkivet (omslag)

Det kan kännas lite underligt och jobbigt att tänka på döden när du befinner dig mitt i livet. Men att fylla i Livsarkivet är inte så dramatiskt som det kan verka, för den största delen i Livsarkivet handlar just om livet. Det handlar om att göra en enkel sammanställning av sådant som du ändå känner till väl, i alla fall en del. Sådant som dina nära och kära en dag kommer att behöva veta, av praktiska skäl men även för att kunna skapa ett fint och personligt avslut för dig.

  • Finns det testamente eller samboavtal och var i så fall?
  • Vilka försäkringar finns det?
  • Vad är viktigt för mig om jag blir allvarligt sjuk?
  • Hur vill du ha din begravning?

Livsarkivet finns i två utgåvor: Ett pappersalternativ som du hämtar hos oss eller laddar ner här som PDF. Samt www.livsarkivet.se där du skapar ett Livsarkiv med ditt Bank-ID som du  kan uppdatera när du vill. Att fylla i ett Livsarkiv kostar inget och drivs och övervakas av Sveriges Auktoriserade Begravningsbyråer.

Förvaring och bevakning

Om du väljer pappersalternativet är det bra om du kommer in till oss på begravningsbyrån så förvarar vi det och skapar samtidigt kostnadsfritt en bevakning av ditt Livsarkiv. På så sätt kommer alltid ditt Livsarkiv fram till dina efterlevande och begravningsbyrån den dagen det behövs. Om du väljer vår onlinetjänst så kopplas det automatiskt till vår Dokumentbevakning.

Du kan mot en mindre kostnad fortsätta att bygga på Livsarkivets Dokumentbevakning med andra typer av dokument som testamente, samboavtal, äktenskapsförord etc. I tjänsten ingår förvararing av originalhandlingarna på ett säkert sätt.

 

Fyll i Livsarkivet här >> Ladda hem Livsarkivet som PDF >>

Never ending storyNever ending story

-Ett annorlunda livsarkiv

Never ending story är ett annorlunda Livsarkiv från SBF med lite ljusare framtoning och mer utrymme för personliga idéer.
Livsarkivet för Never ending story finns att ladda ner som pdf och skriva ut.

Ladda ner PDF >>